Οθωμανικό Λουτρό (Χαμάμ) στο Καστελλόριζο
Φίλοι του Καστελλόριζου (Ανάθεση Έργου)
Οθωμανικό Λουτρό (Χαμάμ) στο Καστελλόριζο
Φίλοι του Καστελλόριζου (Ανάθεση Έργου)
“Vallianos Family” Mansion, Cephalonia Island, Greece
Hellenic Society for the Environment and Culture Heritage (Study Assignment)
Επανέκθεση Αρχαιολογικής Συλλογής Λιδωρικίου
Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος (Ανάθεση Μουσειολογικής-Μουσειογραφικής Μελέτης για την επανέκθεση της Αρχαιολογικής Συλλογής Λιδωρικίου στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο)
Κάτοψη εκθεσιακού χώρου (Πρόταση)
Φωτορεαλιστικές απεικονίσεις
Επιλεγμένα αντικείμενα της μόνιμης Συλλογής του Μουσείου (πηγή: Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος)
Αναπτύγμα όψης εκθεσιακού χώρου
2022
Μουσειολογική - Μουσειογραφική Μελέτη
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αθανασία Ψάλτη (Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη), Ανθή Τσαρούχα (Αρχαιολόγος), Νίκος Πετρόχειλος (Αρχαιολόγος), Ασημίνα Γρηγορίου (Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος), Ιφιγένεια Δημητρίου (Αρχιτέκτων Μηχανικός-Μουσειολόγος)
Η Αρχαιολογική Συλλογή Λιδωρικίου ιδρύθηκε επισήμως το 1994, με σκοπό την έκθεση των ευρημάτων των ανασκαφών της αρχαίας Καλλίπολης (δεκαετία 1970), η οποία καλύπτεται σήμερα από τα νερά της λίμνης Μόρνου. Για τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιήθηκε το κτήριο του παλαιού Δημοτικού σχολείου στο Λιδωρίκι.
Το Δημοτικό σχολείο χτίστηκε το 1912 με δωρεά του εθνικού ευεργέτη Ανδρέα Συγγρού. Το 1989 παραχωρήθηκε από την Κοινότητα Λιδωρικίου στο Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο ανέλαβε την επισκευή και την αποκατάστασή του για την στέγαση της Αρχαιολογικής Συλλογής.
Η πρώτη έκθεση της συλλογής περιελάμβανε ευρήματα από τους γεωμετρικούς ως τους παλαιοχριστιανικούς χρόνους, που είχαν εκτεθεί με χρονολογική κατάταξη. Σχετικά σύντομα, ωστόσο, λόγω του μικρού προσφερόμενου εκθεσιακού χώρου, και των ακατάλληλων μουσειακών προδιαγραφών, ένας αριθμός αρχαίων αντικειμένων αποσύρθηκαν από τη Συλλογή Λιδωρικίου, προκειμένου να συντηρηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών και να επανατοποθετηθούν αργότερα στη Συλλογή.
Για τον σκοπό αυτό εκπονήθηκε η Μουσειολογική και Μουσειογραφική Μελέτη, η οποία επικεντρώνεται στα σημαντικότερα ευρήματα των ανασκαφών, αλλά ταυτόχρονα αποπειράται να παρουσιάσει μία συνολική εικόνα για την πόλη του Καλλίου και της ευρύτερης περιοχής. Βασίζεται πρωτίστως στις πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας και φιλοδοξεί να δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη εμπειρία επίσκεψης.