Οθωμανικό Λουτρό (Χαμάμ) στο Καστελλόριζο
Φίλοι του Καστελλόριζου (Ανάθεση Έργου)
Οθωμανικό Λουτρό (Χαμάμ) στο Καστελλόριζο
Φίλοι του Καστελλόριζου (Ανάθεση Έργου)
“Vallianos Family” Mansion, Cephalonia Island, Greece
Hellenic Society for the Environment and Culture Heritage (Study Assignment)
Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού
Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης - Υπουργείο Πολιτισμού (Σύμβαση εργασίας για το υποέργο «Συντήρηση-Αρχιτεκτονική Τεκμηρίωση» του Έργου ΕΣΠΑ «Αποκατάσταση συγκροτήματος ιδιοκτησιών του ΥΠΠΟ στις οδούς Αδριανού-Άρεως-Κλάδου και Βρυσακίου για την εγκατάσταση του ΜΕΛΤ)
Επιλεγμένα αντικείμενα της μόνιμης Συλλογής του Μουσείου (πηγή: Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού)
Κεντρική είσοδος Μουσείου επί της οδού Άρεως (Πρόταση)
Εκθεσιακοί χώροι (πηγή: Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού)
Γενική κάτοψη Μουσείου (Πρόταση)
2011-2015
Μελέτη Τεκμηρίωσης Οικοδομικού Τετραγώνου / Μουσειογραφική Μελέτη
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ιφιγένεια Δημητρίου (Αρχιτέκτων Μηχανικός-Μουσειολόγος), Έλενα Μελίδη (Αρχαιολόγος), Σταμάτης Ζάννος (Γραφίστας-Μουσειογράφος), Βιβή Βαμβακοπούλου (Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος), Ευγενία Δάφνη, Νίκη Δάφνη, Καλλιόπη Κορμαλή, Ιωάννα Πάλλα, Ελένη Παπαθωμά (Υπεύθυνοι Συλλογών- Αρχαιολόγοι), Αλεξάνδρα Νικηφορίδου (Μουσειολόγος), Γεωργία Πανσεληνά (Ιστορικός), Μαρία Ρούσσου (Ψηφιακές εφαρμογές), Διαμαντής Αραμπατζής (Γραφίστας), Σπύρος Ανατολιάνος, Isidora Ruschioni (Μελέτη φωτισμού), Έλλη Παγκάλου, Πολυξένη Παπαμιχελάκη, Κλαίρη Σταμάτη (Φυτοτεχνική μελέτη), Αγγελική Μαραγκάκη (Υπεύθυνη Έργου), Νίκος Βρανίκας (Αρχιτέκτων Mηχανικός)
Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, ένα από τα παλιότερα μουσεία της χώρας, ιδρύθηκε το 1918. Σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στο κέντρο της παλιάς Αθήνας, στην Πλάκα, η μακραίωνη ιστορία της πόλης ξεδιπλώνεται σε ένα μωσαϊκό από κτηριακά κατάλοιπα: το υστερορρωμαϊκό τείχος, μια παλαιοχριστιανική βασιλική, τμήματα ενός αρχοντικού και ένα εκκλησάκι του 17ου αι., σπίτια του 19ου και του 20ού αι. Το έργο της αρχιτεκτονικής αποκατάστασης των κτηρίων ολοκληρώθηκε το 2016 με σκοπό να στεγάσει τη νέα μόνιμη έκθεσή του Μουσείου.
Εκπονήθηκε από διεπιστημονική ομάδα, Ιστορική Τεκμηρίωση του οικοδομικού τετραγώνου καθώς και Μουσειολογική και Μουσειογραφική Μελέτη, όπου το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στον άνθρωπο. Ο νεώτερος ελληνικός πολιτισμός προβάλλεται σφαιρικά, μέσα από την υλική και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά. Τα αντικείμενα της λαϊκής τέχνης που χρονολογούνται από τα μέσα του 18ου αι. έως τη δεκαετία του 1970, γίνονται το μέσον για να αναδειχθούν ο τρόπος της ζωής, οι αντιλήψεις και τα αισθητικά πρότυπα, η τεχνογνωσία και η τέχνη των ανθρώπων του πρόσφατου παρελθόντος, αυτά δηλαδή που καθόρισαν την ταυτότητα του παρόντος. Με διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές, πολυμέσα και ποικίλο εποπτικό υλικό, το νέο σύγχρονο Μουσείο θα κοσμεί το κέντρο της Αθήνας.